Op de hoogte blijven?
Volg ons op LinkedIn

Onderzoek

Wanneer een patiënt in het ziekenhuis komt voor een Echo- of ECG-onderzoek, wordt in het EPD een order aangemaakt. Onze software zorgt ervoor dat deze order op de werklijst van de modaliteit zichtbaar is. Als arts of laborant ziet u in uw werklijst de te behandelen patiënt. Voor deze patiënt kunt u vervolgens het betreffende onderzoek uitvoeren. Na afloop van het cardiologie-onderzoek worden de beelden automatisch verstuurd naar de RVC Clinical Repository. Met onze viewer, RVC Clinical Assistant, kunt u de beelden beoordelen en vergelijken met voorgaande afspraken. De software ondersteunt u bij het uitvoeren van nauwkeurige metingen.

Naast cardiale echo’s en ECG’s is het mogelijk om andere onderzoeken binnen RVC Clinical Assistant vast te leggen, waaronder de stresstest met de fiets. Ook uitslagen van een stresstest worden opgeslagen in de RVC Clinical Repository.

Het is mogelijk om automatisch een bericht te sturen naar het EPD-systeem dat de onderzoeksresultaten van de patiënt beschikbaar zijn. Deze zijn met één druk op de knop zichtbaar in het EPD. 

Verslaglegging

Naast het beoordelen en vergelijken van beelden, data en signalen, kunt u met onze module Verslaglegging direct een verslag opstellen. Dankzij een kennisboomstructuur kunt u snel en efficiënt een hoogwaardig verslag bij uw onderzoek maken. De auto-conclusie en opmerkingen vanaf de modaliteit worden indien gewenst automatisch meegenomen in het verslag. Beelden kunnen worden voorzien van annotaties. Het verslag met eventuele beelden wordt toegevoegd aan het patiëntdossier en kan dankzij extramurale koppelingen ook eenvoudig worden verstuurd aan de huisarts.

Gegevensuitwisseling

RVC Clinical Assistant is ziekenhuisbreed inzetbaar binnen alle specialismen. Wanneer patiënten onder behandeling zijn bij verschillende afdelingen, kunnen beelden, signalen en data transmuraal en intramuraal worden uitgewisseld. Hierdoor kunt u als arts een geïntegreerd patiëntbeeld zien en is multidisciplinair overleg eveneens mogelijk.

Koppelen modaliteiten

De RVC software is leveranciersonafhankelijk. Inmiddels hebben we veel onderzoeksapparatuur van verschilllende merken succesvol gekoppeld. Indien het apparaat nog niet bij ons bekend is, doen wij ons uiterste best om de koppeling met onze software voor artsen te realiseren.

Met onze software bieden wij ondersteuning voor: Angio, ECG, ECG uit ambulance, Echo, PDF-documenten (bijvoorbeeld rapportage van ergometrie, holter of haemodynamica), Holter, IVUS en OCT, Data / getallen (bijvoorbeeld pacemaker of haemodynamica), X-Thorax, CT en MR onderzoeken.

 

hebben we uw interesse gewekt?