?>
27-07-2022

Kent u onze RVC MESO DICOM-camera al?


Het gebruik van fotografische beelden in ziekenhuizen neemt al jaren toe. Er worden veel foto’s gemaakt op afdelingen zoals Vaatchirurgie, Dermatologie, Plastische Chirurgie en Algemene Chirurgie, maar ook door medewerkers van de afdeling Wondverpleegkunde die ziekenhuisbreed patiënten behandelen.

De meeste foto’s worden gemaakt met reguliere digitale camera’s, waarbij de beelden worden opgeslagen op een geheugenkaart. Deze foto’s moeten daarna handmatig van de geheugenkaart naar het patiëntdossier worden verplaatst. Een handmatige actie die erg foutgevoelig en tijdrovend is. Ook blijven de beelden vaak op de geheugenkaart staan, wat ongewenst is in het kader van privacy.

Daarnaast worden in toenemende mate patiëntbeelden gemaakt met de mobiele telefoon van de behandelaar. Vaak worden de beelden via (privé) email naar het netwerk verzonden, waarna deze handmatig gearchiveerd worden. Niet alleen is dit inefficiënt, ook is deze werkwijze verre van veilig en voldoet deze absoluut niet aan de AVG-regels.
 

rvc mESO DICOM-CAMERA: VEILIG & EFFICIëNT 

RVC Medical IT heeft voor bovenstaande problemen een oplossing, waarbij wij gebruik maken van draadloze DICOM-camera’s.  Deze camera’s zijn via het interne beveiligde WiFi netwerk van uw ziekenhuis verbonden met onze software. RVC Clinical Assistant zorgt ervoor dat er (draadloos) een werklijst op de camera wordt geplaatst. Op de camera kan vervolgens de juiste patiënt worden geselecteerd en kunnen de foto’s direct genomen worden.
De foto’s worden via de beveiligde verbinding automatisch bij de juiste patiënt en studie geplaatst, terwijl er geen beelden achterblijven op de camera zelf. Deze oplossing zorgt dus voor een closed-loop werkwijze, waarbij de patiëntgegevens en studiegegevens direct vanuit het EPD worden overgenomen en er bij de archivering geen beelden bij de verkeerde patiënt geplaatst kunnen worden.

Voor meer informatie over onze DICOM camera oplossing kunt u contact opnemen met uw accountmanager of via sales@rvc.nl.