?>
Op de hoogte blijven?
Volg ons op LinkedIn
17-02-2022

Laurentius ziekenhuis kiest RVC Clinical Assistant voor oogheelkunde

 

Het Laurentius Ziekenhuis kiest RVC Medical IT als nieuwe leverancier voor het beeld- en datamanagementsysteem voor de afdeling Oogheelkunde. Hiermee zetten zij een belangrijke stap bij het continueren van de digitalisering van zorgprocessen binnen de afdeling Oogheelkunde.

Het Laurentius ziekenhuis was op zoek naar een vervanging van het huidige beeldmanagementsysteem dat end-of-life is. Bij de keuze van een nieuwe leverancier zijn meerdere beeldmanagementoplossingen met elkaar vergeleken. Pien Koopmans, projectleider binnen het Laurentius ziekenhuis, legt uit: “We wilden vooral een systeem dat op de Nederlandse markt al veel gebruikt wordt en betrouwbaarder is dan het systeem dat we op dit moment hebben. Daarbij is het voor ons erg belangrijk dat onze huidige koppelingen aansluiten op RVC Clinical Assistant.”

Diana Cals, oogarts in het Laurentius ziekenhuis, beaamt dit: “Ja zeker, dat klopt inderdaad! Daarnaast vinden we het belangrijk dat alle beelden en data in één viewer worden getoond. Dat hebben we nu niet. Voor Fluorescentie AngioGrafie (FAG) en de medische fotografie speelt dit bijvoorbeeld een rol. Mijn aandachtsgebied zijn oogleden. Het is heel mooi als de foto’s daarvan ook in dezelfde viewer komen te staan.”

Digitalisering

Naast RVC Clinical Assistant levert RVC in dit traject ook de RVC-DICOM camera mee. Dat is een mobile device, waarbij een foto snel gemaakt kan worden en deze direct terug te zien is in RVC Clinical Assistant. Hierdoor hoeven artsen niet meer met een USB-stick foto’s in te laden in de computer en handmatig toe te voegen aan het beeldmanagementsysteem. De RVC-software stuurt een werklijst naar de camera. De camera zorgt ervoor dat deze beelden direct zichtbaar zijn in het Oogheelkundig PACS. Deze beelden kun je vervolgens combineren met andere oogheelkundige beelden die al aanwezig zijn, zoals FAG- en/of OCT-beelden.

Diana: “Verschillende collega’s hebben al ervaring opgedaan met RVC Clinical Assistant in andere ziekenhuizen. Het is een professioneel systeem, dat ook veel gebruikt wordt op oogheelkundige poliklinieken.”

Kick-off

Diana: “We willen het liefst zo snel mogelijk starten. Het is belangrijk dat we op voorhand alles goed doorspreken, zodat e.e.a. duidelijk is voor de implementatie. Het is goed om van te voren alle scenario’s te kennen, handleidingen te hebben en pas dan RVC Clinical Assistant te implementeren. Het plan is dat we in één keer over kunnen gaan van ons huidige systeem op RVC Clinical Assistant en dat is natuurlijk ook een pré. Het is altijd even afwachten of het allemaal meteen goed functioneert, maar het klinkt allemaal heel goed.”