30-03-2021

Mogen wij u voorstellen? Minneke de Kuijper

 

Minneke, wat doe jij bij RVC?

Ik ben QA/RA Manager. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het managen en inrichten van het Quality Management System (QMS). Bij wijzigingen in processen zorg ik ervoor dat kwaliteit gewaarborgd wordt door de wijziging in het volledige QMS door te voeren. 
Bij wijzigingen in standaarden en/of wetgevingen zorg ik voor een impactanalyse en waar nodig voor implementatie in ons QMS. Met de komst van de MDR zullen veel nieuwe eisen worden geïmplementeerd in het QMS. Medewerkers worden over alle wijzigingen op de hoogte gebracht en waar nodig getraind. Ik ben intern en extern het aanspreekpunt m.b.t. kwaliteit. Ik begeleid de externe audits voor het verkrijgen van een CE-markering voor onze medical devices en het ISO13485 certificaat voor RVC Medical IT.

artikel_Minneke1.pngSamen met mijn collega’s verhoog ik het bewustzijn en de betrokkenheid van alle medewerkers op het gebied van kwaliteit. Dit doen we onder andere door het geven van trainingen en het houden van interne audits. Tijdens een interne audit brengen medewerkers soms mooie punten naar boven waardoor we onze processen kunnen verbeteren. 
Ik review de documentatie voor het vormen van de Technical File die nodig is om onze Medical Device producten op de markt te kunnen brengen. In deze Technical File tonen we aan dat we alle risico’s voor de patient in kaart hebben gebracht, hebben geevalueerd en geborgd.  Bij iedere update van de software wordt op basis van risico-evaluatie gekeken welke testen moeten worden gedaan en welke documentatie we moeten aanpassen om het product vrij te mogen geven voor de klanten. 

Wat deed je voor je bij RVC terecht kwam?

Na mijn opleiding Milieu Chemie heb ik een aantal jaar gewerkt als onderzoeker. Ik wist niet zo goed welke kant ik op wilde, dus ben ik een aantal jaren gedetacheerd geweest bij verschillende bedrijven: de perfecte manier om verschillende industrieën te ontdekken. Uiteindelijk kwam ik bij Astellas Pharma terecht op de afdeling R&D. Hier heb ik 12 jaar gewerkt. Ik hield me steeds meer bezig met kwaliteitsaspecten en in 2015 heb ik volledig de overstap gemaakt naar Quality Assurance (QA). Na een functie als Auditor bij Triskelion heb ik ervaring opgedaan als QA-specialist bij Abbott. In 2018 ging ik aan de slag bij Vertex-Dental als QA-specialist, waarmee ik de overstap maakte naar medical devices.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben heel graag buiten in de natuur. Ik houd van wandelen, fietsen, fotograferen en in de tuin bezig zijn. Lekker koken en bakken, soms samen met de kinderen (Emma van 15 en Leon van 13). Met ons gezin doe ik ook graag spelletjes, we kijken een film of we helpen de kinderen met schoolwerk. Daarnaast klus ik graag samen met mijn man Michiel. 


Wat vind je leuk aan werken bij RVC?

Midden in de Coronacrisis starten bij een nieuwe werkgever is niet gemakkelijk. Ik heb alleen in de eerste maand een aantal collega’s fysiek ontmoet. Ondanks het thuiswerken heb ik goed contact met iedereen; er heerst een open cultuur. Het kwaliteitsniveau binnen RVC is hoog. De medewerkers zijn gemotiveerd om hoogwaardige producten en goede service te leveren aan onze klanten. RVC staat open voor de veranderingen die nodig zijn om te blijven voldoen aan de eisen vanuit de klant en de wetgeving. Mijn aandeel hierin wordt gewaardeerd.