?>
Op de hoogte blijven?
Volg ons op LinkedIn
25-07-2022

Mogen we u voorstellen aan Sjoerd van der Wijk?

Sinds eind mei is Sjoerd bij ons in dienst gekomen als Delphi programmeur bij R&D. Inmiddels loopt Sjoerd al enkele maanden met ons mee. We stellen hem graag aan u voor!

Sjoerd, wil je iets over jezelf vertellen?

Sjoerd Foto.jpgMijn naam is Sjoerd van der Wijk, 59 jaar, geboren en getogen Fries, maar verder goed gezond.

Ik ben getrouwd met Renie, we hebben twee zoons, inmiddels 30 en 33 jaar oud. Renie en ik wonen in Surhuisterveen, een dorp in Friesland tegen de grens met Groningen. Bij ons op het erf tref je allerlei dieren; de meest in het oog springende: paarden.

Hoe heeft jouw loopbaan zich ontwikkeld?

Na de HTS (Elektrotechniek) kwam ik op 1 april 1986 in dienst bij het toenmalige AZG (nu UMCG). Dat was mijn eerste kennismaking met “softwareontwikkeling en -onderhoud voor de gezondheidszorg”. Het AZG werkte via de stichting Bazis samen met andere ziekenhuizen. Het aantal softwareproducten was groot en omvatte naast veel medische functionaliteit ook een personeelsinformatiesysteem en een salarissysteem. Hiermee werden maandelijks zo’n zeventigduizend salarissen berekend.

In 1991 kwamen een vijftal collega’s en ik in dienst bij Bazis (via het AZL/LUMC). Bazis was toen marktleider in de ziekenhuis EPD markt (destijds ZIS genoemd). We betrokken een kantoorpand in Groningen en het aantal collega’s groeide in de loop der jaren gestaag.

Bazis werd in de negentiger jaren omgedoopt tot Hiscom B.V. en eind negentiger jaren werd Hiscom verkocht aan de gebroeders Baan. Baan had grootse plannen met het ZIS maar het liep helaas anders. 

Na Baan wisselde het bedrijf nog vele malen van eigenaar: Vanenburg, Torex, iSOFT, Ibahealth, CSC, DXC Technology en, per 1 april 2021, het Italiaanse Dedalus. Het marktaandeel in de Nederlandse ziekenhuis EPD markt werd helaas kleiner na iedere overname. Ondanks de vele wisselingen van eigenaar was het personeelsverloop klein.

Waar heb je allemaal aan gewerkt?

In de loop der jaren heb ik gewerkt aan de volgende software en producten:

  • In Fortran en Pascal: salarisverwerking, HL7 ADT berichtenverkeer.
  • In Delphi en (een klein beetje) C#: opnameregistratie, opnameplanning, OK planning, DBC’s.

​​​​Hoe ben je terecht gekomen bij RVC en hoe ervaar je het?

Op 1 september vorig jaar zijn 20 collega’s en ik (van Hiscom B.V.) in dienst gekomen bij Nexus Nederland. En via Nexus ben ik eind mei bij RVC terecht gekomen als Delphi programmeur bij R&D. De (werk)sfeer bij RVC ervaar ik als prettig en doet me denken aan die bij Bazis en Hiscom.