Op de hoogte blijven?
Volg ons op LinkedIn
21-11-2023

Maakt u al gebruik van onze pathologie-koppeling met RVC Clinical Assistant?

Dit zijn de voordelen van digitalisering op de werkvloer

In onze gesprekken met gastro-enterologen horen we regelmatig de wens om de pathologie-aanvraag te digitaliseren. Veel artsen geven aan dat het versturen van een biopt naar de pathologie-afdeling een tijdrovend proces is, gezien veel gegevens handmatig overgenomen moeten worden. Daarbij sluipen foutjes er soms in, waardoor patiëntveiligheid niet altijd gewaarborgd is.

De pathologie-koppeling met RVC Clinical Assistant biedt de mogelijkheid om de workflow van artsen te vereenvoudigen, door handmatige handelingen in het werkproces te verminderen.

De PA-koppeling brengt drie voordelen met zich mee die het werkproces van artsen vergemakkelijken.

Allereerst is het dankzij de PA-koppeling in RVC Clinical Assistant mogelijk om een PA-aanvraag eenvoudig digitaal te versturen naar het lab. In het gastro-enterologieverslag kan precies worden vastgelegd wat voor weefsel zich in de potjes bevindt. Deze en andere essentiële gegevens worden automatisch overgenomen in de PA-aanvraag, zodat geen dubbele data-invoer nodig is. Dit voorkomt foutieve overname van patiëntgegevens. Een bijkomend voordeel is dat er vanuit één applicatie gewerkt kan worden.

Daarnaast is het biopt, dankzij de digitale PA-aanvraag, al bekend bij de afdeling Pathologie. Onze software ontvangt een ordernummer vanuit het pathologiesysteem. Het ordernummer wordt op een sticker uitgeprint en kan direct bevestigd worden op het bioptpotje. Dit vereenvoudigt werkprocessen, verhoogt de patiëntveiligheid vanwege het ‘closed-loop’-systeem en neemt handmatige handelingen weg op zowel de gastro-enterologie-afdeling als op de pathologie-afdeling.

Ten slotte verschijnt de digitale uitslag vanuit het pathologie-lab automatisch op de werklijsten. Hierdoor is een patiënt nooit uit beeld, zolang de patiënt in de werklijst blijft staan. Na het lezen van de uitslag van het lab, kunnen aanpassingen in het gastro-enterologieverslag worden doorgevoerd en kan het verslag worden geautoriseerd.

Heeft u vragen of wilt u hulp bij het koppelen van de pathologie-afdeling met RVC Clinical Assistant? Neem dan contact op met Leander Taelman via sales@rvc-software.be.