Op de hoogte blijven?
Volg ons op LinkedIn
15-11-2021

RVC Medical it viert 30e verjaardag!

 

Nieuwsbrief Header 30 jaar.png

Een heuglijk moment: RVC Medical IT bestaat 30 jaar! Tijdens deze feestelijke aangelegenheid staan we graag stil bij onze geschiedenis, waar we nu staan en blikken we vooruit op de toekomst.  

30 jaar geleden startte Ronald Ruijs met het ontwikkelen van software voor het beheren en tonen van digitale foto’s. Hij noemde het bedrijf Ruijs Visual Computing, kortweg RVC. In de beginjaren vond deze software zijn weg naar uiteenlopende klantengroepen, waarvan enkele nog steeds gebruik maken van ons eerste product: Photobase.  

Het dicht aansluiten op klantwensen heeft altijd hoog in het vaandel gestaan. Daarom werd ruim 20 jaar geleden besloten de productontwikkeling specifiek te richten op de behoefte van Nederlandse ziekenhuizen om digitale resultaten van medisch onderzoek op te slaan en te ontsluiten naar de gebruiker met een krachtige viewer. Zo ontstonden eerst RVC Research Assistant specifiek gericht op pathologie, en later RVC Clinical Assistant als Enterprise PACS. Deze laatste oplossing was toen revolutionair en nog steeds uniek. Het heeft RVC gebracht waar we nu staan: een toonaangevend softwarebedrijf met meer dan 70 werknemers, actief in Nederland, België en Duitsland.

Joost van Geijn: “Zorg wordt steeds technologischer: er komen steeds meer diagnostische en functionele onderzoeken. RVC combineert als geen ander al die data en daarmee ondersteunen we de kwaliteit en efficiency van de zorg. Onze software maakt ook multidisciplinair samenwerken en netwerkzorg mogelijk.”

Marc Sterenberg: “We willen graag van deze gelegenheid gebruikmaken om onze klanten te bedanken voor het vertrouwen in RVC en de succesvolle samenwerking. Een samenwerking die elke dag opnieuw een bijdrage levert aan goede patiëntenzorg. En daar doen we het voor!”