23-06-2021

RVC sponsor Darm to Darm Ride

Vrijdag 2 juli om 19.00 uur is het zover. Vanuit Amsterdam fietsen 17 teams naar Darmstadt om geld op te halen voor onderzoek naar darmkanker. RVC is trotse sponsor van dit prachtige initiatief. Ook organiseren we een breakout room tijdens het symposium over darmkanker dat dezelfde dag wordt georganiseerd.


Fietsen voor fondsen

1 op de 20 mensen krijgt ooit de diagnose darmkanker. Ondanks de geboekte vooruitgang in de behandeling is dit nog steeds een slechte diagnose, want darmkanker is nog veel te vaak dodelijk. Daarom zijn nieuwe behandelmethodes noodzakelijk. Wetenschappelijk onderzoek is essentieel om dit te bereiken. Dit kost veel geld en daarom hebben onderzoekers van Cancer Center Amsterdam het initiatief genomen voor de Darm to Darm Ride. Onderzoekers, artsen en supporters gaan de uitdaging aan om in 24 uur 500km te fietsen van Amsterdam naar Darmstadt om zo het bewustzijn rondom darmkanker te vergroten en om fondsen te werven voor onderzoek. Teams van 2 fietsers rijden de 500 km als een estafette waarbij er minimaal 1 van de 2 wielrenners moet fietsen. Donaties worden gebruikt om jonge, talentvolle darmkanker-onderzoekers met vernieuwende ideeën te financieren om zo de kennis en behandeling van darmkanker te verbeteren.

Symposium

Naast de Darm to Darm Ride wordt op 2 juli ook een symposium over darmkanker georganiseerd. Dit symposium met de titel “Colorectal cancer, from bench to bedside and back” geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen rondon darmkanker-onderzoek. Het symposium is gratis en er zullen sprekers uit binnen- en buitenland spreken, waaronder Maurice Clevers (Utrecht), Bardelli (Turijn), Sansom (Glasgow), Tejpar (Leuven) en Sousa e Melo (San Francisco). Ook zal RVC een breakout room organiseren met als titel “CRC-reporting for screening programs standardized”.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op:
https://darm-to-darm-ride.nl/symposium

of neem direct deel via onderstaande link:
https://uva-live.zoom.us/j/85873178244