Op de hoogte blijven?
Volg ons op LinkedIn

Diagnostiek voor U is als diagnostisch centrum niet het typische ziekenhuis. Huisartsen, instellingen en verloskundigenpraktijken kunnen patiënten doorverwijzen voor tal van diagnostische onderzoeken. Uitslagen van onderzoeken zijn binnen 3 werkdagen bekend en ontvangt de zorgverlener die het onderzoek heeft aangevraagd via Edifact direct digitaal in zijn of haar systeem. In 2021 werden maar liefst 31.000 biometrische onderzoeken, 32.500 beeldvormende onderzoeken, 9.000 zwangerschapsecho’s en 6,5 miljoen laboratoriumbepalingen verricht.

RVC Clinical Worx

Om alles voor de verschillende functieonderzoeken goed in te richten, maakt Diagnostiek voor U gebruik van RVC Clinical Worx. Dit houdt in dat een ervaren RVC-consultant een tijdje op locatie mee komt helpen om het beste uit de producten van RVC te halen. Noël Thiers, Technisch Consultant bij RVC, werkte lange tijd 3 dagen in de week als één van de collega’s bij Diagnostiek voor U.

“Het is voor ons een hele fijne samenwerking. We willen behoorlijk complexe dingen”, zegt Nicky de Jonge. “Het is de kunst om workflows uniform te houden. Het is altijd de balans zoeken tussen ‘Waar helpen we de zorgverlener het meeste mee?’ en ‘Hoe houden we het technisch onderhoudbaar?’. Het is heel fijn dat Noël daarin met ons meedenkt. Dat lukt ons nog niet alleen.

Tegenwoordig kunnen we dat steeds meer zelf, maar zeker in het begin waren we daar zelf nooit uitgekomen. Dat Noël deel uitmaakt van ons team is heel fijn. Dan kun je bouwen. Nu we meer ervaren zijn met de software, vliegen we RVC Clinical Worx meer aan op projectbasis. Hij helpt ons nu nog één dag per week.”

Klankbordgroep

Medewerkers van Diagnostiek voor U zijn betrokken deelnemers van de klankbordgroepen die door RVC periodiek worden georganiseerd. “Het is leuk om met meerdere beheerders vanuit verschillende organisaties na te denken over nieuwe mogelijkheden en wensen tijdens de klankbordgroep. Op deze manier kun je inspiratie opdoen en hoor je weer eens iets waar je nog nooit over nagedacht hebt. Dat kan van alles opleveren: van globale nieuwe ideeën tot concrete plannen. Dat is waarom we graag langskomen met een brede vertegenwoordiging van ons team.”